Sweet Followers

Cik Qaseh Visitors

AmazingCounters.com

29 Jun 2014

Majlis Doa Selamat di rumah Puan Nancy a.k.a bu nancy

Assalamualaikum.... n haiii :)
x terlambat lagi kan Qaseh ucapkan selamat menjalankan ibadah puasa dalam bulan Ramadhan ni...
semoga ibadah kita diterima olehNya...
so... mcmna 1st day puasa hari ni?? ada yg skip... hehe...
jgn skip tau.... kecuali ada alasan yg munasabah! faham2 jela... :P
kwn2 non muslim pun ikut puasa sekali... hah! sy suka sgat dgn kwn2 sy yg non muslim ni... sebab dorang sanggup tahan tau nak minum air n makan dalam kelas sebab nak hormati kami yg puasa ni... pdahal mreka x bangun sahur pun... hehe... :)
so,, kawan2 muslim yg lain... laksanakan lah Rukun Islam yang ke-3 ni... ok...
niatkanlah semata2 kerana Allah :)

berbalik pada tajuk entry ni... 
sebenarnya majlis doa selamat ni dibuat semalam.... bukan hari ni... 
nak update semalam.. malas... penat sangat... smpai sekarang pun masih terasa penat lagi... mata ni pun dah kuyu sambil menaip... tau x makan kuyu?? Qaseh xtau lah nak terangkan mcmana.. hehe tapi kalau korang tengok mata orang yg ngantuk tu... hah mcm tu lah mata yg kuyu... :P
anyway... pensyarah kesayangan kitorang jemput datang ke rumah semalam untuk bantu memasak... hehe...
best sangat!!.. walaupun penat.... skurang2nya dapat  bantu orang kan.. sapa lagi kalau bukan kami sekelas yang datang bantu hehe... kami xda junior bagi unit prasekolah...
selain tu,,, Qaseh pun dapat peluang utk memasak... nak tau Qaseh masak apa??? 
DAGING KARI jeee... hehe..
walaupun masakan ni masakan yg biasa2 ja... tapi Qaseh sangat2 puas hati sebab kali ni masakan Qaseh berjaya setelah gagal berkali-kali... hahaha... kata pensyarah kami.. "dah boleh kawin dah.." haha..
sapa x gembira... bila orang puji masakan kita kan... dah lah masak utk orang ramai.. first time tau!!
Qaseh bukan nak meninggi diri org nak menemberang...
tapi Qaseh happy sangat3x... hehe.. :P
Masa majlis ni.. x dpt ambil gambar bnyk2.. sebab busy sgat... 

sementara menunggu masakan msak... sempat lah juga bgambar kjap...
monopod yg diperbuat drp penyapu... haha... konon ja tu... xda kamera pun kat situ


ni lah classmate Qaseh... tapi x semua dpt datang... yg lain ada hal..


yg paling pendek yg bulat2 tu... tu lah Qaseh.. :P ehehe



makanan dah ready... Sorry lupa buka penutup... makan hari tu,,, cuma daging kari,,, daging masak hitam,,, ayam gorang,,, ayam goreng berempah n sayur2an serta buah2an ja... tapi sangat2 mengenyangkan.... alhamdulillah... 


Masa nak balik ipg ,, banyak lagi lebihan lauk pauk yg x habis... sangat2 banyak...
kalau x habiskan membazir pulak kan... so,, penysarah kami minta kami bawa balik semua lauk2 tu... then kami bagi lah kt kawan2 d asrama... kitorang pun delivery lah makanan dr bilik ke bilik smpai makanan tu habis...x ramai sebenarnya yg nak ambil.. sebab dah malam sgat kan... org x makan kalau lewat sangat..
kitorang pun sampai ipg kira2 dalam pukul 10 malam... dalam sejam lebih camtu... delivery mknan pun selesai.. alhamdulillah... terima kasih kpd kwan2 yg sudi ambil lauk pauk tu... tu masakan kami tau... hehe...

terima kasih juga yg sudi membaca entry ni... hehe.. walaupun x berapa panjang sgat... 

Byeee... selamat malam... :)
Jangan lupa bangun sahur tau !






2 comments:

  1. Harap dapat puasa full.
    Bab mengganti puasa memang leceh.

    ReplyDelete
  2. Wahh okla tu xputus asa try lepas tu jadi dah :) tahniah leyh kawen da hiks...salam ramadhan kareem qaseh :)

    ReplyDelete

Leave Your Link :) Jom Blogwalking!