Sweet Followers

Cik Qaseh Visitors

AmazingCounters.com

7 Jun 2014

Kacang Hijau VS Kacang Merah




As-salam.. :)
Sambil2 dengar lagu shahir.. (dia yang kau pilih)..
nak bgtau cerita pagi tadi... baru update..
pasal bubur kacang...
Bangun pagi... belum sempat gosok gigi.. dah niat nak sarapan bubur kacang dari semalam lagi...
then,, g lah dapur tgok apa yg ada kat dapur...
cantik!! Ada kacang hijau dan kacang merah...
Nak masak yg mana satu???
pilih punya pilih... sy pilih kacang merah...
ok.. sy simpanlah bahan2 nak buat bubur kacang kacang tu...
dah siap2 mandi... siap2 kemas... n jemur kain... (jadi surirumah sepenuh masa... al-maklumlah,,cuti semester)
pukul 8 camtu sy start nak masak... 
................................................................
................................................................
....................................................................
................................................................
................................................................................
menunggu bubur masak....
.................................................................................
................................................................
oh My bubur kacang!!! 
dari pukul 8 sampai 10 pagi bubur kacang merah x masak2 lagi...
tunggu lah lagi.....
pukul 11 lebih gitu baru lah kacang merah tu masak.... T.T
boleh kira sarapan pagi lagi ke tu??? hahaha
sy xtau pulak kacang merah perlukan masa yg panjang untuk masak.... betul2 xtau..
kalau tau sy pilih kacang hijau...
hehe...
memang kacang merah lama nak masak eh?
haha... 
k.. next time kalau nak masak bubur kacang merah... kena masak awal...
peringatan utk diri ...kekeke... :D


No comments:

Post a Comment

Leave Your Link :) Jom Blogwalking!