Sweet Followers

Cik Qaseh Visitors

AmazingCounters.com

19 Jul 2014

Oh My Praktikum!! Rindu blog...


Assalamualaikum... n hai... :)
pertama sekali, Qaseh nak cakap... yang Qaseh rindu sangat2 blog ni...
Rindu nak update entry... rindu nak blogwalking.... ada ke yang tercari2??? haha... xpa lah.. siapalah Qaseh ni kan.. hehe..
btw.. apa kabar u all... sihat?? kalau sihat... alhamdulillah... Qaseh pun sihat walafiat jugak... :D
so,,, kita dah di ambang penghujung ramadhan... mcmna puasa?? ada yang dah turun berat badan??  hehe.. jgn marah.... hehe... baru2 ni ada juga Qaseh usha2 blog Qaseh ni... tengok2 ada jugak lah yg sudi singgah walaupun tuan rumah x ada.. hehe... terima kasih u all... n satu lagi... masa Qaseh tengok follower Qaseh,, cantik nombornya tau... 123... follower Qaseh dah sampai 123 orang... tapi malam ni buka dah btambah lagi jadi 125.. hehe... keep in touch k :)
nah,, tengok.. hehe... 123... S.faezah empunya nombor... :)) thanks semua


mlm ni free sikit... ada rasa lapang sikit nak korek idea utk entry kali ni... pasni nak buat rancangan pengajaran lagi utk minggu depan... +_+

syukur alhamdulillah...
dah seminggu praktikum berlalu.. walaupun ada 7 minggu lagi menanti di hadapan.. dalam 7 minggu tu lah akan ada penyeliaan daripada pensyarah dan guru pembimbing... harap2lah dipermudahkan... tapi Qaseh harap yang Qaseh diselia lepas raya.. hehe.. baru ada semangat... >>yala tu...:P
Musim praktikum ni.. sibuknya jangan cakap lah... sekarang Qaseh dah memahami dunia sebenar perguruan walaupun belum 100% lagi... tapi x bermakna hanya profesion guru ja yang sibuk dalam dunia ni... hehe...
x ada kerja yang senang kan u all... sepanjang minggu pertama praktikum ni.. x lah stress mcm praktikum yg lalu... mungkin pengalaman lepas yang memudahkan kot...n rasa keguruan tu dah ada kot dalam jiwa ni.. haha.. aiseh! lagi pun minggu pertama ni hanya urus jadual mengajar n fail praktikum ja... Apa2 pun.. alhamdulillah... Qaseh dah start ngajar rabu lepas... pengajaran bersama dengan partner Qaseh, Miss Ellychia.. hehe.. So far so good... x tau lah untuk hari2 yang akan mendatang... Qaseh harap murid2 Qaseh kat prasekolah SK Bolong tu jadilah budak baik ehh... be nice to your teacher ok... :)
Tu baru murid prasekolah.... yg part nak ajar Pendidikan Jasmani ni lagi 1 hal.. huhu... Qaseh dapat kelas Tahun 6 tauuu.. murid2 lagi tinggi2 dari cikgu dia... apa yang Qaseh rasa pun Qaseh x tau... tapi cabaran tetap cabaran... x boleh elak dah... bukannya apa... Qaseh x biasa lagi dengan kelas perdana terutamanya budak tahap dua ni... tahap kawalan kelas, kecenderungan minat, tahap keupayaan diorang ni x sama dengan budak2 prasekolah... yala kan.. Qaseh dah memang opsyen prasekolah... minor pulak PJ... nak kutip pengalaman punya hal.. kena juga lah tempuh... hehe...
errkk... banyak x Qaseh cerita... ala.. pendek ja ni... hehe...
ada lagi next episode... haha... coming soon ya... :P
k lah... tu jak lah nak entry kali ni... hehe...
baiii2..
assalamualaikum :)

9 Jul 2014

Segmen 2 Mini Power Bank Untuk Rakan Blogger Zamani Abe

Assalamualaikum.. :D

Klik Banner untuk join :)

Jom join segmen ni...
cute ja power bank ni.... mana tau rezeki korang.. hihi :)

5 Jul 2014

Mr Linky's Magical Widget

Assalamualaikum... n haii :)
Salam Ramadhan ke-7 :D
Malam ni ada rasa rajin sikit nak blogwalking... x habis lagi sbnarnya..
banyak lagi rakan2 blogger yg Qaseh nak lawat.. smbung esok ja la kot.. hihi... nak tdur dah... nnti x tbangun sahur pula.. hihi..
anyway,,, Qaseh nak bagi tau.. yg Qaseh dah letak MR LINKY tu kat bawah post dlm blog ni... atas footer



so,, sesapa yg rajin n selalu singgah sini tu... boleh lah tinggalkan url u all ya... senang sikit Qaseh nak lawat... hihi...
jangan lupa... TQ
Salam Ramadhan.. puasa tau.. jangan tak puasa..
KEEP IN TOUCH

Leave Your Link :) Jom Blogwalking!