Sweet Followers

Cik Qaseh Visitors

AmazingCounters.com

10 Jun 2014

Cara mudah ambil URL gambar tanpa upload


Haii semua...
reader2 yg comel2 :D (ikhlas!)
korang tau ke apa tu photobucket???
blogger2 tau lah apa benda tu... hihi..
sy??? emm
yg sy tau photobucket tu utk upload gmbr2 ... video2.. kan?? eh? betulkan?
mmg sy xtau pun... 
actually kan.. sy nak upload imej2 yg sy nak guna utk blog sy ni ke dlm photobucket..
upload kat situ pun utk dpt URL imej tu jak... 
tp dah brpa kali try upload....mcm xda pa2 pun yg terUPLOAD...
sy x reti lah tu... nak buat camna lagi kan... mcm mana nak ambil URL gambar kalau x upload kat situ??
hehehehe..
ada satu cara ni kan... sy dah cuba... tapi rasanya blogger2 lain memang dah tau pun...
sy try ambil URL gambar tanpa upload gmbr tu...
ni cara org yg blurrr mcm sya kot...
sy nak kongsi jak.. mana lah tau ada blogger yg serupa mcm sy ni...
ok! back 2 the point..~ senang jak rupanya.. letak jak gambar2 tu ke dalam ruangan post tanpa publish... then klik butang HTML tu.. kluar lah kod2 yg memeningkan tu.. hihi... dalam bnyk2 kod tu... ada tselit URL gmbr yg korang letak tu... hihi... 
lepas dah ambil URL tu... delete lah draf tu.. kalau nak simpan pun boleh jugak.. :D
tu jak lah nak sharing.... yg dah tau.. ssshh.. diam2.. :)
yg x tau lagi tu... hrp2 ni boleh membantu... kita serupa.. :DDD
k lah.. byeee...

No comments:

Post a Comment

Leave Your Link :) Jom Blogwalking!