Sweet Followers

Cik Qaseh Visitors

AmazingCounters.com

19 Jul 2014

Oh My Praktikum!! Rindu blog...


Assalamualaikum... n hai... :)
pertama sekali, Qaseh nak cakap... yang Qaseh rindu sangat2 blog ni...
Rindu nak update entry... rindu nak blogwalking.... ada ke yang tercari2??? haha... xpa lah.. siapalah Qaseh ni kan.. hehe..
btw.. apa kabar u all... sihat?? kalau sihat... alhamdulillah... Qaseh pun sihat walafiat jugak... :D
so,,, kita dah di ambang penghujung ramadhan... mcmna puasa?? ada yang dah turun berat badan??  hehe.. jgn marah.... hehe... baru2 ni ada juga Qaseh usha2 blog Qaseh ni... tengok2 ada jugak lah yg sudi singgah walaupun tuan rumah x ada.. hehe... terima kasih u all... n satu lagi... masa Qaseh tengok follower Qaseh,, cantik nombornya tau... 123... follower Qaseh dah sampai 123 orang... tapi malam ni buka dah btambah lagi jadi 125.. hehe... keep in touch k :)
nah,, tengok.. hehe... 123... S.faezah empunya nombor... :)) thanks semua


mlm ni free sikit... ada rasa lapang sikit nak korek idea utk entry kali ni... pasni nak buat rancangan pengajaran lagi utk minggu depan... +_+

syukur alhamdulillah...
dah seminggu praktikum berlalu.. walaupun ada 7 minggu lagi menanti di hadapan.. dalam 7 minggu tu lah akan ada penyeliaan daripada pensyarah dan guru pembimbing... harap2lah dipermudahkan... tapi Qaseh harap yang Qaseh diselia lepas raya.. hehe.. baru ada semangat... >>yala tu...:P
Musim praktikum ni.. sibuknya jangan cakap lah... sekarang Qaseh dah memahami dunia sebenar perguruan walaupun belum 100% lagi... tapi x bermakna hanya profesion guru ja yang sibuk dalam dunia ni... hehe...
x ada kerja yang senang kan u all... sepanjang minggu pertama praktikum ni.. x lah stress mcm praktikum yg lalu... mungkin pengalaman lepas yang memudahkan kot...n rasa keguruan tu dah ada kot dalam jiwa ni.. haha.. aiseh! lagi pun minggu pertama ni hanya urus jadual mengajar n fail praktikum ja... Apa2 pun.. alhamdulillah... Qaseh dah start ngajar rabu lepas... pengajaran bersama dengan partner Qaseh, Miss Ellychia.. hehe.. So far so good... x tau lah untuk hari2 yang akan mendatang... Qaseh harap murid2 Qaseh kat prasekolah SK Bolong tu jadilah budak baik ehh... be nice to your teacher ok... :)
Tu baru murid prasekolah.... yg part nak ajar Pendidikan Jasmani ni lagi 1 hal.. huhu... Qaseh dapat kelas Tahun 6 tauuu.. murid2 lagi tinggi2 dari cikgu dia... apa yang Qaseh rasa pun Qaseh x tau... tapi cabaran tetap cabaran... x boleh elak dah... bukannya apa... Qaseh x biasa lagi dengan kelas perdana terutamanya budak tahap dua ni... tahap kawalan kelas, kecenderungan minat, tahap keupayaan diorang ni x sama dengan budak2 prasekolah... yala kan.. Qaseh dah memang opsyen prasekolah... minor pulak PJ... nak kutip pengalaman punya hal.. kena juga lah tempuh... hehe...
errkk... banyak x Qaseh cerita... ala.. pendek ja ni... hehe...
ada lagi next episode... haha... coming soon ya... :P
k lah... tu jak lah nak entry kali ni... hehe...
baiii2..
assalamualaikum :)

8 comments:

  1. السلام عليكم qaseh
    Seronoknya jadi cikgu
    Kita minat nak jadi cikgu kecik2
    Dah besar jadi suri rumah tangga
    Hikhik
    Tahniah. Semoga dipermudahkan segala urusan. Selamat hari raya.
    irrayyan.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq... jadi surirumah tu pun kerja mulia tau... hehe... :)

      Delete
  2. Good luck cikgu! Semoga Allah permudahkan segalanya

    ReplyDelete
  3. datang tambah follower #127, http://isolabellaz.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. Saya pun mase kecik nak jadi cikgu.
    Sebab saya suka mengajar.
    Tapi, alhamdulillah tak jadi. Kalau tak..memang kene makan budak-budak skolah ni. Paling geram kalau dah sekolah menengah tapi degil.

    ReplyDelete
  5. saja mai singgah sini selamat menyambut ramadhan yang ke 26 semoga anda semua sihat sejahtera hendaknya ;-) datang dari Blog MiaLiana

    ReplyDelete
  6. selamat menambahkan follower dear. And selamat hari raya..

    ReplyDelete

Leave Your Link :) Jom Blogwalking!